Loading...
Kuchnia Folwarku 1760 2018-07-23T12:23:35+00:00

Tradycja w nowoczesnym wydaniu

Kuchnia Folwarku 1760 to wyjątkowy smak tradycji, odzianej w nowoczesny wygląd. Kaczki, gęsi, króliki, ale także dziczyzna i ulubione mięsiwa Ślązaków, to podstawa naszej oferty kulinarnej. Dbamy o to, aby dziedzictwo kulinarne śląska cieszyńskiego, było kultywowane, a wiedza o nim rozpowszechniana zarówno wśród obecnych, jak i – mamy nadzieję – przyszłych pokoleń. Dania przygotowujemy zgodnie z zasadami starej, francuskiej szkoły, używając głównie „patelni i pieca”. Gotujemy w sposób naturalny, nie pozbawiony przy tym szerokiego wachlarza przypraw i historycznych smaków. Kuchnia Folwarku, mimo krótkiego stażu na rynku gastronomicznym, została wspaniale przyjęta przez Gości i jest doceniana przez największe autorytety kulinarne Europy.

Jeśli masz pytania dotyczące kuchni Folwarku 1760, chętnie na nie odpowiemy.

tel. +48 572 615 946